مرمت بقعه امامزاده عبدالله نیوشت ساوه آغاز شد

رضا ایاز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: در این مرحله عملیات کاهگل، بندکشی سفید، کف سازی کامل این اثر ثبت ملی، انجام می شود.

رضا ایاز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: در این مرحله عملیات کاهگل، بندکشی سفید، کف سازی کامل این اثر ثبت ملی، انجام می شود.

وی اضافه کرد: توجه به آثار و جاذبه های گردشگری روستاها با هدف توسعه گردشگری روستایی از اولویت های این اداره است.

وی گفت: در این راستا مقرر شده روستای نیوشت که در 25 کیلومتری ساوه واقع شده به واسطه داشتن 2 اثر تاریخی ثبت شده بقعه امامزاده عبدالله(ع) و درخت یک هزار ساله چنار و تفرجگاهی طبیعی به روستای محور گردشگری تبدیل شود.

ساختمان بقعه این امامزاده متعلق به دوره صفویه است شامل، یک ایوان ورودی و یک فضای آرامگاهی (حرم) است و بر روی اتاق مرقد، یک گنبد آجری هشت ترک قرار دارد که بر روی ساقه‏ای نسبتاً بزرگ استوار است.

درِ ورودی ایوان در سمت جنوب واقع شده و در سالیان اخیر مرمّت شده است. حرم از داخل مدور و به قطر 6 متر است و در دو طرف شمال و غرب طاقچه‏ای دارد و در جنوب آن محرابچه‏ای طرّاحی شده است.

مرقد حدود یک متر از کف بقعه ارتفاع دارد و دارای پوشش گچی است و در گذشته روی مرقد صندوق چوبی قدیمی وجود داشته که بر اثر حفّاری در حدود چهل سال قبل شکسته و بقایای آن در جایی نگهداری می‏شود.

بدنه داخل حرم در قسمت ازاره، گچکاری شده بود که اکثر آن فروریخته و آجرهای قدیمی بنا ظاهر گشته و سپس مرمت شده است. در بالای ازاره، طرح‏های آجرکاری به صورت طاقنما است.

یک نورگیر مشبک چوبی و با طرح لوزی در داخل حرم جهت تهویه هوا طراحی شده و در جوار بقعه، مسجدی قرار دارد که دارای ایوان و شبستان است. شبستان آن دارای 9 گنبد کوتاه ضربی است و در گنبد میانی، یک نورگیر تعبیه شده است.

از جمله آثار بجا مانده در بقعه، یک جفت درِ چوبی ساده قدیمی، دو نقاشی پشت شیشه به ابعاد 20 در 15 سانتی‏متر با نوشته یا ابا عبداللَّه الحسین (ع) و حضرت فاطمه (س) است.

نظرات

captcha